UA-59244725-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Hoefverzorging Fred

Paard Pony EzelContactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

Ik kan helaas niet elke avond alle mail verwerken, reactie kan even duren. Duurt te lang? Nog een keer mailen!

De hoefverzorging

Hoefproblemen zijn vaak een gevolg van iets anders in het lichaam wat niet helemaal goed gaat.   Natuurlijk moeten de hoeven goed bijgehouden worden maar als je de voeding en beweging ofwel hoefgroei en slijtage goed in balans weet te krijgen, heb je al een heel groot deel van de hoefverzorging gedaan.

 

Als je een paard, pony of ezel hebt met (langdurige) probleemhoeven, dan kan ik dat in veel gevallen samen met de eigenaar/verzorger oplossen. Een enkele keer kan dit vrij snel gaan maar soms duurt het ook meer dan een jaar.

Als voorbeeld een hoefbevangen paard.

Ondersteuning normaal alleen bij kleine paardjes.Ondersteuning normaal alleen bij kleine paardjes.De eerste zorg is de hoeven snel te behandelen om zo het paard minder pijn te laten lijden soms samen met een dierenarts. Dan gaan we zoeken waar de bevangenheid vandaan komt. Dat kan aan het gras liggen maar ook aan het voer dat je paard krijgt of misschien aan medicijngebruik in het verleden of andere ziekten die nog niet aan het licht gekomen zijn. Zo zijn er vele mogelijkheden te bedenken.

De hoefverzorging voor je paard zal de eerste tijd veel regelmatiger en vaker moeten gebeuren. Je paard is in die periode ook nog eens extra gevoelig voor ontstekingen. Het kan gebeuren dat je daarvoor tussentijds een dierenarts vraagt om de ontsteking en daaDit is wel een hele snelle behandeling!Dit is wel een hele snelle behandeling!rmee de pijn die je paard op dat moment heeft weg te nemen. Dat is dan natuurlijk een hele juiste actie. Het kan voorkomen dat er dan ijzers geadviseerd worden. Als deze ijzers gelegd zijn kan ik je paard niet verder helpen, daar ik de hoeven dan niet meer kan behandelen. Ik ben van mening dat er genoeg andere mogelijkheden zijn om het probleem op te lossen, denk hierbij b.v. aan hoefschoenen.

Het werkt dus beter als we dezelfde visie delen om je paard weer gezond te krijgen.

Als we hier te veel in verschillen ben je natuurlijk altijd vrij om iemand te vragen waar je verder mee kunt.

 Hoefschoenen wel of niet?Hoefschoenen wel of niet?

Hoefschoenen

Ik werk vrijwel alleen maar met de hoefschoenen van ‘Smit uit Rijssen’. Natuurlijk zijn er ook andere goede merken hoefschoenen, deze kun je veel vinden op het internet. Een aantal grote voordelen van de ‘Smit’ schoenen vind ik zijn: het per hoef op maat maken m.b.v. afdrukken, daarom kunnen dus alle maten gemaakt worden van heel groot naar heel klein, zijn volledig flexibel, hebben een grote schokabsorptie, zijn vrij eenvoudig van constructie, dat wil zeggen met enige handigheid kun je eventueel ook zelf defecte onderdelen vervangen. Maar het belangrijkste vind ik dat het ‘hoefmechanisme’ volledig z’n werk kan blijven doen. Er moet echter wel een hoefverzorger bij je komen om de afdrukken te maken en daarna enig geduld hebben voor ze klaar zijn omdat de fabricage veel ‘handwerk’ is. Of je kunt met je dier na het maken van een afspraak naar Rijssen gaan. Zie voor meer info en kosten de site www.paardenschoenen.nl

Deze hoefschoenen kunnen veel paarden, pony’s en ezels helpen die problemen hebben maar ze zijn er natuurlijk ook voor dieren met gezonde hoeven waarvan je alleen moeite hebt om de hoefgroei/slijtage balans goed te krijgen.

 

Prijswijzigingen voorbehouden.